ταξιδεύουμε τις επιθυμίες σας... από το 1982
  • Ελληνικά
  • English

Βελιγράδι & Novi Sad

6 ημέρες μόνο 229 €

Βελιγράδι & Novi Sad
(ΣΕΡΒΙΑ)    21-26 Μαρτίου

1η ημέρα (21/03/2020): Αναχώρηση και άφιξη στον προορισμό
Αναχώρηση ακτοπλοϊκώς στις 10:20 από Μυτιλήνη και άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας στις 19:00. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση οδικώς για το Βελιγράδι. Περνώντας από την Βουλγαρία, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στην Παλαιά Σερβία.

2η ημέρα (22/03/2020): Κρουαζιέρα στον Δούναβη (προαιρετικά) –Ελεύθερος χρόνος.
 Άφιξη το πρωί στην μοναδική πρωτεύουσα της Σερβίας και θα μετακινηθούμε προς την περιοχή Ζέμουν στο Νέο Βελιγράδι, με παραδοσιακά σπίτια, γραφικά σοκάκια και υπαίθριες αγορές, που δίνουν μια διαφορετική πινελιά στη μεγαλούπολη. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε παραλιακά του ποταμού Σάββα όπου μας περιμένει το καραβάκι για να κάνουμε την κρουαζιέρα στα νερά του Σάββα και του Δούναβη. Ελεύθερος χρόνος για καφέ για όσους δε θέλουν να ακολουθήσουν την κρουαζιέρα.Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και φαγητό. Το απόγευμα στις 20:00 συγκεντρωνόμαστε και με το λεωφορείο μας ξεκινάμε για να θαυμάσουμε πανοραμικά τα ολόφωτα κτίρια και τις γέφυρες της πόλης, μιας πόλης πληγωμένης στο πέρασμα της ιστορίας που στέκει όμως μέχρι σήμερα περήφανη κι αγέρωχη. Άφιξη στο ιστορικό κέντρο της πόλης, δίπλα στον κεντρικό πεζόδρομο της Κνεζ  Μιχάηλοβα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό ή ποτό. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα  (23/03/2020):. Βελιγράδι - Ξενάγηση Πόλεως
Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας. Θα ξεκινήσουμε από το φρούριο Καλεμέγκνταν χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα, τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φερραίου και θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή. Θα δούμε την πλατέια Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, τον Άγιο Σάββα τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων, το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με καταστήματα για φθηνές αλλά και ποιοτικές αγορές. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο , διανυκτέρευση.

4η ημέρα (24/03/2020): Novi Sad (Προαιρετική εκδρομή)
Πρωινό και αναχωρούμε για την πόλη του Νόβισαντ, πρωτεύουσα της Βοιβοντίνα. Άφιξη και περιήγηση πόλης. Θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο Βελιγράδι. Το βράδυ προαιρετική έξοδος σε παραδοσιακή ταβέρνα στη Σκανταρλίγια, μια περιοχή που θυμίζει την Πλάκα της Αθήνας και την Μονμάρτη στο Παρίσι. Μια γνωριμία με το νυχτερινό Βελιγράδι υπό τους ήχους τσιγγάνικων βιολιών και σέρβικων τραγουδιών. Διανυκτέρευση

 5η ημέρα (25/03/2020) : Βελιγράδι - Επιστροφή
Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Καβάλα. Διασχίζοντας την Βουλγαρία, με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν φτάνουμε στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και συνεχίζουμε με τελικό μας προορισμό την Μυτιλήνη. Άφιξη την επόμενη ημέρα 26/03 το πρωί στις 6:10.

Στις τιμές περιλαμβάνονται:
•    Ακτοπλοϊκά εισιτήρια
•    Μεταφορά με λεωφορείο από Καβάλα προς Βελιγράδι μετ' επιστροφής
•    3 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο προτεινόμενο ξενοδοχείο City Code (περιοχή Zemun)
•    Ξεναγήσεις- περιηγήσεις του προγράμματος με τοπικό Ελληνόφωνο ξεναγό
•    Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας καθ 'όλη τη διάρκεια της εκδρομής
•    Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:
•    Είσοδοι μουσείων
•    Δημοτικός φόρος πόλης (1,5€ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση) 
•    Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Προαιρετικές εκδρομές - δραστηριότητες:
•    Προαιρετική εκδρομή στο Novi Sad με κόστος ανά άτομο 20€ 
•    Προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη και στον ποταμό Σάββα με κόστος ανά άτομο 15€ 
•    Προαιρετική έξοδος στη Σκαντάρλιγια με τα γνωστά τσιγγάνικα βιολιά με κόστος ανά άτομο 25€ (πλήρες μενού με ποτό).

Τιμή ανά άτομο:     229€  EARLY BOOKING ΕΩΣ 29/02   
                               249€   ΑΠΟ 01/03 ΚΑΙ ΕΩΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ
Για μονόκλινο:         +65€  

Προκαταβολή 50€/άτομο 
       DIMAKIS GROUP
Πληροφορίες και κρατήσεις 2251020716 – 2251027865

Μπορείτε να εγγραφείτε σε κάποιο από τα ταξίδια μας αν είστε άνω των 18 ετών ή αν συνοδεύεστε από κάποιον ενήλικα [εφ’ όσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις και με την ισχύουσα κάθε φορά τιμή και λοιπές επιβαρύνσεις]. Οι εγγραφές γίνονται με επίσκεψη στο γραφείο μας προκειμένου να δεσμευτούν θέσεις στο συγκεκριμένο ταξίδι: α) της πληρωμής της προβλεπόμενης κάθε φορά προκαταβολής ή ολόκληρου του ποσού, μετρητοίς ή με έμβασμα προς το DIMAKIS GROUP και β) της ανεπιφύλακτης αποδοχής και συμμόρφωσης με τους παρόντες Όρους. Η δήλωση συμμετοχής / εγγραφής του πελάτη σε ένα οργανωμένο ταξίδι πρέπει να γίνεται το αργότερο έως και 15 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης του ταξιδιού ή εκτός εάν ειδικώς αναφέρεται. Για να είναι έγκυρη οποιαδήποτε κράτηση θέσης πρέπει να συνοδεύεται από προκαταβολή , η οποία είναι μη επιστρέψιμη. Τηλεφωνικές ή άλλου είδους κρατήσεις που δεν επικυρώνονται με πληρωμή της ανάλογης προκαταβολής δεν υποχρεώνουν να δεσμεύει θέσεις. Οι κρατήσεις για τις προσφερόμενες υπηρεσίες γίνονται με την έκδοση του προγράμματος και μέσα στην καθοριζόμενη για κάθε ταξίδι προθεσμία εγγραφής που, ωστόσο, δεν υποχρεώνει το γραφείο μας να εξασφαλίσει θέση στον ενδιαφερόμενο αν στο μεταξύ έχουν εξαντληθεί οι προβλεπόμενες θέσεις, για το οποίο πάντως το γραφείο μας  οφείλει να ενημερώσει τον πελάτη