ταξιδεύουμε τις επιθυμίες σας... από το 1982
  • Ελληνικά
  • English

ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ (ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ) 29/12 - 02/01

5 ημέρες μόνο 249 €

 1η ΜΕΡΑ: 29/12 Μυτιλήνη – Καβάλα 
Συγκέντρωση στο λιμάνι στις 9:00 τακτοποίηση στο καράβι και αναχώρηση για το λιμάνι της Καβάλας. Άφιξη στις 18:45. Αναχώρηση από Καβάλα (680 χλμ.). Διέλευση από τα σύνορα Ορμενίου και συνεχίζουμε για Βελίκο Τάρνοβο – Ρούσε. Διέλευση των Βουλγαρο – Ρουμάνικων συνόρων και της γέφυρας της Φιλίας στον ποταμό Δούναβη.
2η ΜΕΡΑ: 30/12 Καβάλα – Βουκουρέστι (680χλμ.) 
. Άφιξη στο Βουκουρέστι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το απόγευμα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην Πλατεία Πανεπιστημίου (University Square) και να απολαύσετε την γιορτινή ατμόσφαιρα . Κάντε τις αγορές σας , δοκιμάστε παραδοσιακές λιχουδιές , πιείτε ζεστό κρασί και αφεθείτε στην μαγεία των Χριστουγέννων. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3η ΜΕΡΑ: 31/12 Βουκουρέστι (περιήγηση πόλης ) 
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση της πόλης το ονομαζόμενο και το «Παρίσι των Βαλκανίων». Θα επισκεφθούμε το «ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ» μια μοναδική γεωγραφική Εθνολογική – λαογραφική έκθεση της Ρουμάνικης ζωής, με τα 300 περίπου ξύλινα σπιτάκια και αγροικίες σε φυσικό μέγεθος που συγκεντρώθηκαν εκεί το 1936, μετά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας “Grigore Antipa”, χτίστηκε το 1835 και είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του είδους του στον κόσμο. Θα δούμε την Αψίδα του Θριάμβου, το σπίτι του λαού και Παλάτι της Βουλής (παλάτι του Τσαουσέσκου το μεγαλύτερο κτίριο της Ευρώπης), την Στρατιωτική ακαδημία με την ανάγλυφη ιστορία της Ρουμανίας, το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, (κτίριο του 19ου αιώνα), την Ελληνική Εκκλησία, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Ρουμανίας, την Ρωμαϊκή πλατεία, το Μέγαρο του Πρωθυπουργού, το Προεδρικό Μέγαρο, το πάρκο – λίμνη Χέρεστραουν, την όπερα Μουσικής, το Εθνικό Θέατρο και άλλα αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν. Ελεύθερος χρόνος σε πολυκατάστημα του Βουκουρεστίου για φαγητό – καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 
4η ΜΕΡΑ: 01/01 Βουκουρέστι – Καρπάθια (140+140 χλμ.)  *Προαιρετική εκδρομή*
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την Κοιλάδα Πράχωβα, φθάνουμε στη Σιναια όπου θα επισκεφθούμε το Ανάκτορο του Κάρολου Α΄, του πρώτου βασιλιά της Ρουμανίας. Ανάκτορο γνωστό ως Πελες. Οι συλλογές σπανίων αριστουργημάτων που κοσμούν τα δωμάτια του Παλατιού, το καθιστούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα Ανάκτορα της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα δούμε το ομώνυμο μοναστήρι, που χτίστηκε από τον Κατακουζηνό, πάνω σε μια πέτρα που έφερε από το Όρος Σινά, εξ ου και η ονομασία της περιοχής. Συνεχίζουμε για το Μπραν, όπου θα επισκεφθούμε τον Πύργο με το ίδιο όνομα, γνωστό και σαν Πύργος του Δράκουλα. Από εκεί θα μεταβούμε στο Μπρασώβ, όπου θα θαυμάσουμε τα κτίσματα του 18ου αιώνα και ιδιαίτερα την Μπισέρικα Νεάγρα (Μαύρη Εκκλησιά) τη μεγαλύτερη εκκλησία Γοτθικού Ρυθμού από τη Βιέννη έως την Κωνσταντινούπολη, το Δημαρχείο, τον Πύργο με το Ρολόι, την κεντρική Πλατεία. Επιστροφή στο Βουκουρέστι. Δείπνο. Διανυκτέρευση   
5η ΜΕΡΑ: 02/01 Βουκουρέστι – Καβάλα (680χλμ.) 
Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Διέλευση των συνόρων και της γέφυρας της Φιλίας. Άφιξη στην γραφική και πανέμορφη παλαιά Πρωτεύουσα της Βουλγαρίας το Βελίκο Τάρνοβο, ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Μέσω Νόβας Ζαγόρας και διέλευση των συνόρων Ορμενίου. Άφιξη στην πόλη της Καβάλας. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 21:30 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 
1.    Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση Μυτιλήνη – Καβάλα– Μυτιλήνη 
2.     Μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν από την Καβάλα 
3.     3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Minerva 4* με πρωινό και βραδινό 
4.    Ξενάγηση στο Βουκουρέστι με επίσημο ξεναγό 
5.    Αρχηγός του γραφείου
6.     Φ.Π.Α. 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 
1.    Τα ποτά στο γεύμα 
2.    Ότι ρητά δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα 
3.    Η προαιρετική εκδρομή Brasov - Καρπάθια Όρη- Παλάτι Πέλες - Κάστρο Δράκουλα 25€
4.    Είσοδοι μουσείων
5.    Πρωτοχρονιάτικο Gala
Σημείωση : 
Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραληφθεί κάτι.
Τιμή ανά άτομο  σε 2κλινο ή 3κλινο:         249 € EARLY BOOKING ΕΩΣ 31/11
                                                                          269€ ΑΠΟ 01/12 ΚΑΙ ΕΩΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ
Τιμή για μονόκλινο                 +80 €
Παιδιά 0 – 5 ετών(στο υπάρχον κρεβάτι)     70€
Παιδιά 6 – 10 ετών (σε κανονικό κρεβάτι)     170€

Προκαταβολή 50€/άτομο 
   DIMAKIS GROUP
Πληροφορίες και κρατήσεις 2251020716 – 2251027865